Fotoutställning och Film: HBTQ i Tyskland

Open Umbrella, Palladiums Vänner, Filmakademie Baden-Württemberg, pressewerkstatt.info, Lesben- und Schwulenverband in Deutschland e. V., Ökumenische Arbeitsgruppe Homosexuelle und Kirche e.V.

Stöd: Växjö kommun
Under Växjö Pride


Fotoutställning:
Idag anses Tyskland vara ett bra land att leva i som HBTQ. Men det har inte alltid varit så, HBTQ-personer blev mycket dåligt behandlade och var tvungna att kämpa för sina rättigheter. Även idag blir HBTQ-personer inte behandlade lika av lag och samhälle.
Det är därför vi inte bara vill visa bilder från firandet av Pride på denna fotoutställning, utan också ge en inblick i situationen idag och hur det har ändrat sig med tiden.
Amanda Bergön vid piano.

Film:
"Ett gift lesbiskt par, Katja och Isabella, beslutar sig för att skaffa ett barn. I Tyskland finns det dock många hinder för dem för de vill ha en spermadonator inte en fader. De önskar få ett barn som de kan uppfostra själva utan någon inblandning."
Trailer

 Palladium‎Vernissage Fotoutställning "HBTQ i Tyskland" Publicerat av Lina Stein Du gillar sidan · den 5 maj ·    Foto: Anders Bergön Foto: Anders Bergön

Bloggarkiv

Senaste inläggen